Ecodiag news


ETRES, un projet européen au service de la transition écologique : etreserasmus.eu

ANICARE, un programme erasmus + autour du bien être animal a démarré en octobre 2017. Lire

Suivez l'évolution du programme SAGITER (Savoirs agroécologiques et ingéniosité des terroirs) en cliquant sur ce lien
Spanish .............................................
English ...........................................French
  class=

ECODIAG

(Ecological Diversity and Agriculture)


Accuiel
ECODIAG (Diversitatea ecologică în agricultură) este derivat din punerea în comun a trei instrumente de diagnosticare a exploataţiei agricole utilizate în Franţa în ultimii ani.
Aceste trei instrumente complementare permit evaluarea stării biodiversităţii, atât la nivelul terenului cultivat, cât şi a întregului sistem al exploataţiei. Ele pot fi folosite atât ca instrumente pentru sensibilizare, cât şi evaluare sau conduita unei ferme, cu scopul de a conservare a biodiversitatea, dar, şi pentru înţelegerea utilităţii acestuia.
(luptă biologică, polenizare ...)

Ele s-au dovedit deosebit de utile în zonele Natura 2000, în cazul în care acestea au identificat problemele de biodiversitate şi au oferit măsuri de gestionare adecvate, în conformitate cu sistemul exploataţiei.

Grupurile de producători l-au utilizat, de asemenea, pentru a sublinia calitatea mediului în ceea ce priveşte produsul şi sistemul
lor.
Ele sunt experimentate, începând din octombrie 2011 pe teritoriul României şi vor face obiectul în 2012 pentru sesiunile de formare de formatori dedicate atât profesorilor, agricultorilor, cât şi animatorilor parcurilor naturale regionale, tehnicienilor agricoli si de mediu..